De Oase, Kinderopvang door Ouders

De Oase is een Kinderopvang Door Ouders (KDO) dat zich midden in Rivierenwijk bevindt. De Oase is een erkende kinderopvang, dat al 12 jaar bestaat. Bij een KDO vangen ouders onderling elkaars kinderen op. Het verschil met de reguliere opvang is dat alle dagelijkse uitvoerende taken door de ouders worden gedaan – waardoor er geen betaalde arbeid is.

Samen met een leuke groep ouders dragen we de zorg voor een goede, veilige, leerzame en gezonde opvang voor onze kinderen. De Oase is een crèche die draait op enthousiasme, betrokkenheid, onderling vertrouwen en goede afspraken. Het is een democratische plek, waar ouders zelf aan het roer staan.

betrokkenheid vanuit het hart

veilige, vertrouwde en liefdevolle omgeving

samenwerken en samen oplossen

gelijkwaardigheid

In het kort

 • De Oase is voor kinderen van 3 maanden tot 4 jaar.
 • De opvang is maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 open, ook in de vakanties. 
 • Je draait zelf een dagdeel
 • Je kan je kind twee dagen en een dagdeel (wanneer je zelf draait) brengen.
 • Er is een verticale groep van maximaal acht kinderen en de kinderen van de twee draaiouders
 • We zijn een erkende kinderopvang en leerbedrijf
“Omdat kinderen van de Oase weten dat ze bij elke ouder terecht kunnen, leren ze dat alle volwassenen met hen begaan zijn. Dit geeft vertrouwen in de wereld. Op de Oase voelt onze dochter zich thuis.”
Anneke
Moeder

De Oase zijn we met zijn allen

De ouders doen alles wat de pedagogisch medewerkers op een gewone crèche ook doen: luiers verschonen, samen eten, zingen, voorlezen, kinderen in bed stoppen, spelen, troosten en ruzies beslechten.
 
 • Iedereen op De Oase heeft een VOG
 • Iedere ervaren draaier heeft een EHBO diploma voor baby’s en kinderen
 • Er zijn professionaliseringsavonden waarbij we een deskundige uitnodigen ons te onderwijzen op een bepaald onderwerp/ casus
 • Elk half jaar bespreken we de ontwikkeling van ieder kind in de kinderronde
 • Maar ook een feestcommissie verantwoordelijk voor feestjes, borrels en het jaarlijks Oase kampeerweekend.
IMG_17C0D5666807-1

Locatie

KDO De Oase bevindt zich in het Strandpaviljoen en grenst aan een grote speelplein in Rivierenwijk, Utrecht.

Binnen beschikken we over twee grote lokalen, ingedeeld met allerlei themahoekjes. Kinderen hebben hier voldoende speelmogelijkheden passend bij hun leeftijd en interesse gebied. Er is onder andere: glijbaanhuisje, keukentje, klushoek, tekenhuisje en nog veel meer. Tussen de twee ruimtes bevindt zich de ‘natte’ ruimte, hier zijn lage wc-tjes, de verschoontafel en een lage wasbak voor de kinderen. 

Aansluitend aan de verblijfsruimtes zijn eveneens twee ruime slaapkamers met ledikantjes.

“Ik merk dat mijn kinderen echt gezien, getroost en gewaardeerd worden. Dat vind ik een heel fijn gevoel.“
Lotte
Moeder van Josefiene en Faas

Kosten

De kinderopvang wordt geheel door ouders gerund. De kosten zitten in de huur van het pand, maar ook voor leuke activiteiten met de kinderen, en aanschaf van speelgoed, schoonmaakmiddelen, inventaris, etc. Je neemt zelf brood, fruit, (fles)voeding, en luiers mee.

 • €3,45 per uur per kindje.
 • Wanneer je een kindje voor twee dagen brengt, betaal je €299 per maand.
 • De Oase is een wettelijk erkende kinderopvang, waardoor ouders recht hebben op kinderopvangtoeslag. Je kan hier een proefberekening maken.

Meedoen?

Ieder gezin draait bij de Oase een vast dagdeel in de week én is aangesloten bij een (zelfgekozen) commissie. 

Wanneer je begint bij De Oase ga je eerst een paar dagdelen meelopen  bij verschillende draaiouders. Hier hebben jij, en je kind, de gelegenheid om te zien en voelen hoe het reilt en zeilt op De Oase. Je evalueert je ervaringen samen met de intake ouder die je vanaf het begin begeleidt. Dan volgt de volgende fase, waar in je samen met een ervaren ouder gaat draaien. In deze periode kun je verder groeien in je rol als draaiouder. 

 • Een (vast) dagdeel in de week (vijf uur) draaien
 • Wekelijks twee hele breng dagen voor je kindje

Wil je meer dagdelen afnemen, dan draai je vaker per week. Als je wekelijks een hele dag draait, kan je je kindje vier hele dagen brengen of twee kindjes twee dagen.

Kom je snel een keer kijken?

De Oase bevindt zich midden in de Rivierenwijk. We runnen De Oase met een leuke groep ouders uit diverse wijken van Utrecht e.o. We bieden samen een goede, veilige, leuke, leerzame en gezonde opvang aan onze kinderen.

Ben je een ouder met een kindje van onder de vier en benieuwd of de Oase bij jullie past? Schrijf je in voor meer informatie of een rondleiding.

KDO de Oase
Noordzeestraat 20
3522 PK Utrecht
06-58911913


Nieuws


Kom jij ons team van ouders versterken?

De Oase is een erkend leerbedrijf voor verschillende opleidingen. We werken met zowel stagairs als vrijwilligers.

Vanaf [datum] zoeken wij vrijwilligers / stagiaires die de draaiouders bij de Oase willen komen ondersteunen. Werkzaamheden kunnen bestaan uit o.a. voorlezen, met de kinderen knutselen, tuinonderhoud, voorbereiden van de lunch, helpen bij de afwas en schoonmaak.

Veel gestelde vragen

Alle kinderen op de Oase zijn momenteel gevaccineerd en dat vinden we ook wenselijk voor toekomstige leden.

Inhoud accordeon
Inhoud accordeon