Hoge kwaliteit OPC’s blijkt uit onderzoek

Uit onafhankelijk onderzoek naar Kinderopvang Door Ouders blijkt dat de huidige zeven KDO’s, waaronder de vijf in Utrecht, het erg goed doen. In het algemeen geldt dat de KDO’s op de verschillende vaardigheden zelfs iets beter scoren dan de reguliere dagopvang en peuterspeelzalen in eerdere kwaliteitsmetingen.

Schermafbeelding 2017-03-20 om 20.26.21

Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat de kwaliteit van Kinderopvang Door Ouders relatief goed is. Vooral basisvaardigheden en educatieve vaardigheden scoren goed. Voor basisvaardigheden (sensitieve responsiviteit, respect voor autonomie, structureren en grenzen stellen) is de kwaliteit redelijk tot goed. Voor de meer educatieve vaardigheden geldt dat de kwaliteit van praten en uitleggen eveneens adequaat is. De pedagogische relatie tussen de volwassene die voor de groep staat en de kinderen, is goed.

De onderzoekers geven ook enkele verklaringen voor de relatief goede kwaliteit van Kinderopvang Door Ouders. Zij verwachten dat onder meer dat het hogere opleidingsniveau van de ouders, de kleinere groepen, en de gunstiger verhouding tussen het aantal ouders en kinderen op de groep verklaringen zijn voor de relatief goede kwaliteit in vergelijking met de reguliere dagopvang.

Lees hier het gehele onderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *